„Божур фест” започва с гайдари и завършва с пънк

Велико Търново Лайф

16-05-2016, 09:04

Снимка:

infoz.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Полеви салон за красота и уъркшопове очакват посетителите

Третото издание на вече традиционния музикален празник на Горна Оряховица „Божур фест” започва на 20 май (петък). В продължение на два дни местността „Божур поляна” ще е зона не само за много музика, и то от много различни стилове, но и за още много възможности за развлечения.
Организаторите отново са предвидили разнообразие от уоркшопове с множество артикули и сувенири, свързани с логото на самото събитие, като тениски, ключодържатели и други рекламни материали, както и книги, рисунки, бижута.
Ще има и допълнителни шатри като полеви салон за красота, където ще се прави маникюр, ще се плетат коси, а за най-малките ще има временни татуировки, рисуване по лица и пр. В съседния уоркшоп пък те ще могат да похапнат вкусни и украсени на място тортички, както и сладолед.
За удобството и пълния релакс на всички сред природата ще се грижат хората от "Айляк Хамак", които ще разположат традиционната си хамачена градина в близост до уникалното находище от божури.
Този път организаторите смятат да се преборят с евентуални дъждовни и бурни изненади. За целта ще бъде изградената огромна шатра с капацитет от 700 седящи места.
Същинската част на фестивала стартира в 19 часа, като на сцената за около час ще излязат последователно TФК „Балканика” и гайдарите, които ще огласят местността със звуците на традиционните български инструменти.
Вечерта продължава в Rock&Heavy стил с две местни банди – „Мълния” и Epitaph. Около 21:00 на сцената излизат доайените от ЕПИЗОД с уникалния си възрожденски стил, които заедно с ЕР ГОЛЯМ ще бъдат хедлайнерите на вечерта. След полунощ за настроението ще се грижат веселяците от DА ROLLZ BOYCE.
Вторият ден на феста (21 май, събота) започва в ранния следобед с изпълнение на Алексъндър Филчев (Санеца) и продължава със сет на DJ Hilla от Града под тепетата, който ще подгрее и подготви тълпата за предстоящото. Следват рапарите CHOSZ, MD BEDDAH, GERATA и неговите съграждани от Пловдив - УДАРНАТА ГРУПА (Хосе, Скил, Черния и Поднулевия).
Като хедлайнери на втората вечер излизат NDOE от (DRS) – Добрич, в комбинация с ГАЙДАРА от (НОКАУТ) - Бургас, които ще "торпилират" с рими и речетативи. За феновете на Hardcore-Punk стила на сцената ще излязат и PIRANHA начело с Александър Първанов (Shutta), който пък ще е водещ на втората вечер от Божур Фест 2016.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов