ОУ "Св. Патриарх Емтимий" отличи най-изявените си ученици

Животът

17-05-2016, 15:24

Снимка:

Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Тържеството се състоя в навечерието на 24 май

В навечерието на Деня на славянската писменост и култура – 24 май, в ОУ "Св. Патриарх Евтимий" се проведе тържествено награждаване на учениците от Начална училищна степен, активно участвали  в различни училищни, регионални и национални състезания, конкурси и олимпиади през учебната 2015-2016 година.

Над 150 деца от 1 до 4 клас бяха отличени, а резултатите от всички математически състезания и турнири тази година включват 11 златни медала, 19 сребърни, 22 бронзови. Завоювани са 12 четвърти места, 7 пети и 11 шести. От начален етап за първи път училището има четирима ученици, които се класират за финалния кръг на международния турнир „Математика без граници“, който ще се проведе през месец юли  в гр. Несебър. Това са учениците: Теодор Тодоров – 1“е“ клас, Тодор Зеленков – 3„д“ клас и близначките Александра и Теодора Даскалови от 4 „в“ клас.

Учениците активно са участвали и са се представили отлично и на петте кръга, по всички учебни дисциплини, в състезанието, организирано от Съюза ва българските начални учители.

Празникът бе отбелязан тържествено с литературно-музикална програма, посветена на 24 май. Директорът на ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ Христо Димов лично награди най-изявените ученици с книга и грамота.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов