Горнооряховските абитуриенти ще дефилират по червен килим

Животът

21-05-2016, 08:51

Снимка:

Община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

За пръв път холивудско преживяване за завършващите бе осигурено преди 5 години във Велико Търново

И абитуриенти от Горна Оряховица ще дефилират по червен килим на 24 и 25 май. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която за поредна година организира специалното изпращане. Преживяването в стила на Холивуд ще могат да изпитат момчетата и момичетата, които през 2016 г. завършват средното си образование в горнооряховските училища. 
Церемонията по тържественото изпращане и в двата дни е насрочена за 18.30 ч.

Дванадесетокласниците ще дефилират в пространството между читалище „Напредък - 1869” и сградата на Общината. Всеки от абитуриентите ще получи специално послание-поздрав от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Заради празничното дефиле на 24 и 25 май се налага временна организация на движението в централната градска част. Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно от 17.00 ч. по ул. „Цар Освободител” от кръговото движение пред ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” до кръстовището с ул. „Янко Боянов”; по ул. „Св. Княз Борис І” от кръстовището на улиците ул. „Елена Грънчарова” и „Янко Боянов” до площад „Георги Измирлиев” и по ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището на улиците „Хан Крум” и „Ангел Кънчев” до ул. „Цар „Освободител”.

Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.

Абитуриентско дефиле по червен килим се случи за първи път през 2011 г. във В. Търново, по идея на Даниел Панов и днес това вече е практика в старата столица 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов