Ромски детски фестивал събира във Велико Търново над 2000 таланти от различни етноси

Велико Търново Лайф

22-05-2016, 07:49

Снимка:

Amalipe

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Посланици и министър ще уважат събитието

За тринадесета поредна година Център "Амалипе" и Община Велико Търново организират Международен детски ромски фестивал "Отворено сърце" в дните 3, 4 и 5 юни в парк "Марно поле" - събитие, в което ръка ще си подадат за пореден път над 2000 участници от различните етноси в България, както и чуждестранни групи от Китай, Македония, Румъния, Албания и Германия.
 Откриването на фестивала ще се състои на 3-ти юни от 14:00 ч. в парк "Марно поле". Събитието ще уважат министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, представителите на Европейската комисия Аурелио Сесилио и Дора Крумова, посланикът на Южноафриканската Република Н.Пр. Ванеса Калвърт, заместник-посланикът на Австрия Н. Пр. Томас Щьолцл, Ева Жечева, Председател на ДАЗД, представители на Фондация "Конрад Аденауер", Никола Петков от НССЕИВ, представители на неправителствени организации и други официални лица.
 По-късно във Фестивала ще се включат Н.Пр. Гюро Катарина Викьор, Посланик на Кралство Норвегия, Н.Пр. Том ван Оорсхот, Посланик на Кралство Нидерландия в България. Фестивалната програма ще приключи на 5-ти юни, когато ще бъдат обявени най-добре представилите се групи за трите дни в категориите "Най-добро ателие" и "Най-добра група", а Община Велико Търново ще връчи Голямата награда.


Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов