В нощта на музеите горнооряховчани се забавляваха с музиката на 20-ти век

Животът

22-05-2016, 19:04

Снимка:

Община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Горнооряховчани от различни възрасти се включиха в европейската инициатива Нощ в музея, организирана снощи от Историческия музей и Художествена галерия „Недялко Каранешев”. За втора поредна година колективите на музея и галерията бяха организирали музикалната разходка из ХХ век. Най-нетърпеливи да танцуват и тази година се оказаха най-малките посетители. И макар ритмите за тях да бяха непознати, малчуганите с ентусиазъм откриха дансинга и дадоха старт на вечерта. Първоначалната идея бе да се танцува в двора на музея, но заради променливото време, импровизираният дансинг бе преместен в Художествената галерия, където естествен декор бяха творбите на студентите от Православния богословски факултет на ВТУ.

Забавлението с музиката на ХХ в. продължи до късните часове на съботната вечер. Своеобразни гидове на музикалната разходка из миналия век бяха местните групи „Bobbin head Dogs” и „Ozone Friendly”. 
Старт на инициативата дадоха директорът на Историческия музей Пламен Мадемов и уредникът на Художествената галерия Елеонора Маркова, които приветстваха всички дошли да споделят приятните емоции и откриха танцовата разходка из музиката на ХХ век.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов