Горна Оряховица празнува Деня на българската просвета и култура

Велико Търново Лайф

24-05-2016, 14:00

Снимка:

Община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С химна „Върви народе възродени”, изпълнен от смесен хор „Славянско единство” с диригент маестро Донка Копринкова, в Горна Оряховица започна Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Празничното шествие, посветено на 24 май премина по главната улица на Горна Оряховица. Представителна група, водена от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, председателя на общинския съвет, кмета, заместник-кметове, общински съветници, общинска администрация, просветни и културни дейци поведоха празничната колона. Най-нетърпеливи да дефилират бяха децата от детските градини. Облечени празнично, усмихнати с много цветя и балони, малчуганите преминаха през центъра на града. Като част от празничното дефиле на децата беше изпълнението на мажоретния състав при ЦДГ „Здравец”.

С цветя, знаменца и балони дефилираха и учениците от учебните заведения в Горна Оряховица. По традиция първи премина блокът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В празничното шествие се включиха представителни блокове от всички учебни заведения в Горна Оряховица. СОУ „Вичо Грънчаров” спази традицията и поздрави горнооряховчани с изпълнение на мажоретния състав при училището. Под акри от балони с цветовете на българския трибагреник дефилираха учениците от ПГЛПИ „Атанас Буров”. Най-атрактивно отново бе появяването на ученическия блок на ПТГ „Васил Левски”. АТВ, кабриолет, туниногован автомобил бяха част от автопарка, който предвождаше ученическия блок.

Празникът в Горна Оряховица продължава. По традиция в Деня на българската просвета и култура, Община Горна Оряховица ще удостои с награди учители за индивидуален принос в образованието за учебната 2015/2016 година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов