В много добра координация институциите следят нивата на водоемите в областта

Мисия

26-05-2016, 11:40

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Областният управител координира действията на всички звена

Цяла нощ областният управител проф. Пенчо Пенчев координира действията на всички институции, отговорни за справяне с тежката ситуация, която възникна след обилните валежи, довели до повишаване на нивото на река Янтра с повече от 3 метра. Заедно с кмета Даниел Панов, който свика Общинския кризисния щаб са обходили най-критичните места по поречието на реката. 
Областният управител е в постоянна връзка с колегите си от съседните области, Габрово и Русе, за да се следи обстановката и там, както и с директорите на всички регионални звена, които имат отношение към справянето със ситуацията възникнала в резултат на покачването на река Янтра и опасността от наводнение. 
"Между всички институции има много добра координация и обменяме своевременна информация, за да се следи нивото на всички реки и водоеми в областта", каза проф. Пенчев. Областният управител и кметовете на общини, директорите на ОД на МВР и на РД ПБЗН, ОПУ и началникът на НВУ "Васил Левски" съдействат за справяне със ситуацията по поречието на река Янтра.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов