С концерт на "Диана експрес" стартира празничният маратон в Горна Оряховица

Мисия

26-05-2016, 15:00

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Жители и гости ще чуят още Рафи и „Петте сезона”

С концерт на „Диана Експрес” започва музикалния маратон в Горна Оряховица посветен на празника на града-29 май. Концертът на рокаджиите ще започне тази вечер от 21.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев”. Преди тях на сцената ще се качат местните групи “Ozone Friendly”, „Демоде” и „Черноризец”. На следващия ден в Горна Оряховица гостува Тони Димитрова. Концертът на бургаската певица е от 20.30 ч.При лошо време концертите ще бъдат в НЧ "Напредък - 1869". 28 май за горнооряховчани е ден на почит и преклонение пред героите. Тази година акцентът на честването е 140 години от обесването на Георги Измирлиев и в памет на героите от Априлската епопея в Първи революционен окръг с център Горна Оряховица. Вечерта от 21.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев” е тържествената заря-проверка.

Празничният 29 май ще започне от 11.00 ч.- с тържествена сесия на Общинския съвет. Половин час по-късно пред сградата на Общината ще бъде издигнато знамето на Горна Оряховица и ще бъдат представени на обществеността удостоените със звания и награди по случай празника. След официалната част започва празнична програма, в която ще вземат участие ФА „Сидер войвода4 и ТФК „Балканика” при НЧ „Напредък – 1869”. В Младежкия дом ще бъде открита изложба с картините от ХVІІ Международен пленер „Живописатира”. Най-малките горнооряховчани в следобедните часове ще се забавляват заедно с артистите от парти агенция „Джули марули” – София. Концертът по повод празника на Горна Оряховица ще започне от 18.30 ч. на пл.”Георги Измирлиев”. Участие ще вземат Вокален състав „Нова музика”, Николай Манолов, Маргарита Хранова и Криско. След концерта за първи път горнооряховчани ще могат да се насладят на лазерно-светлинно музикално шоу, пресъздаващо важни моменти от историята на града. Денят на Горна Оряховица ще завърши с пищни празнични илюминации.

Празничният музикален маратон ще завърши с концерти на група „Петте сезона” на 30 май и на поп изпълнителя Рафи на 31 май.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов