Ева Паунова е сред 40-те най-влиятелни евродепутати

Европейски информационен офис на Паунова функционира във Велико Търново

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която има европейски информационен офис във Велико Търново, беше избрана в специално онлайн гласуване от читателите на европейското издание „Политико“ за един от тези, които трябва да попаднат в класацията Топ 40 на най-влиятелните евродепутати.

В коментара си за гласуването на своите читатели, редакторите на „Политико“ посочват, че Ева Паунова, освен един от най-младите членове на Европейския парламент и групата на ЕНП, има безспорни качества, които са й отреждали места и в други престижни класации в това число и „Политико 28“ – селекция на най-влиятелните европейци от всяка държава-членка през 2015 г. Според тях българката може да бъде част от новото поколение лидери.

„Благодаря на читателите на „Политико“ за признанието. Радвам се, че вече имаме българин в класацията на 40-те най-влиятелни евродепутати“, сподели Ева Паунова.

Целта на подреждането е да покаже кои представители в Европарламента задават водещите теми и посоката в европейските дебати и имат най-голямо влияние в политическия живот в институцията, но и в по-широк европейски мащаб.

Първоначално „Политико“, една от най-четените брюкселски медии, публикува класацията, в която не попадаше нито един български представител. След като в изданието са постъпили множество въпроси за критериите при подредбата и коментари доколко точно и обективно е измерването на влиянието на депутатите в Европейския парламент, от редакцията са решили да дадат думата на своите читатели. Те имаха възможност да избират кого биха включили в класацията от допълнителни 25 имена.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов