Нови модули от безплатните курсове по танци и компютърна грамотност за възрастни организират от СГЕРБ

Поради огромния интерес, от Старейшини ГЕРБ – Велико Търново разширяват инициативата си „Танцувай за здраве“, която се осъществява в старата столица вече четвърта година. Начинанието е насочено към хората на възраст над 55 години. Те имат възможността да се включат в безплатни курсове по български народни танци. Заниманията вече увлякоха десетки, а някои от най-ентусиазираните великотърновци не са преставали да танцуват още от началото на кампанията.

Нова група от начинаещи танцьори се набира в момента, обяви областният клубен ръководител на старейшините д-р Петя Илиева, чието убеждение е, че активността е изключителен фактор за качеството на живот на възрастните хора. „Желаещите да се присъединят към новия курс могат да заявят това, обаждайки се лично на ръководителката г-жа Воденичарова, на тел. 0888 67 93 65“, информира д-р Петя Илиева.

За пореден път великотърновските старейшини обявяват и безплатен курс по начална компютърна грамотност, съобщи още д-р Илиева. В продължение на 30 учебни часа възрастни хора ще имат възможността да получат базови умения за работа с компютър, интернет и социални мрежи. Това също е от голямо значение за активния начин на живот на възрастните хора, споделя д-р Петя Илиева.

Желаещите да се възползват от тази възможност могат да се свържат с преподавателката инж. Енева на тел. 08784 79 333. Вече няколко пъти през последните години от СГЕРБ – Велико Търново проведоха подобни компютърни обучения за възрастни и за хора с увреждания.

Няколко успешни модула от безвъзмездното обучение по английски език за лица над 55 години са сред другите инициативи на великотърновските старейшини, насочени към подобряване качеството на живот на възрастните.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов