Художници от три държави участват в „Живописатира”

Мисия

27-05-2016, 09:34

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

ХVІІ Международен пленер се провежда в Горна Оряховица

13 художници от 3 държави участват в ХVІІ-то издание на Международен пленер „Живописатира”, чийто домакин от 26 до 30 май е Горна Оряховица. 5 от творците са местни и 8 са гостуващи. Гостуващите художници тази година са Костел Паун и Еугения Димитриу от Рошиори де Веде, Румъния, Дора Ковач и Гила Сос от Сигетсентмиклош, Унгария, Красимир Коцев и Вяра Йорданова от Плевен, Иван Русев, който е родом от Горна Оряховица и Валентин Георгиев от Русе. Местното участие ще бъде в лицето на художниците от ГоАрт Янко Янков, Стефан Балтов, Роза Абаджиева, Ваня Балтова и Пепа Хаджитодорова.

В продължение на четири дни творците ще рисуват, а на 29 май от 12.15 ч. в Младежкия дом ще бъде открита изложба на картините им. Регламентът на пленера предвижда Общината да откупи по една картина от художник и всеки художник да подари по една картина на Общината. Творбите ще останат във фонда на Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”.

ХVІІ-то издание на Международен пленер „Живописатира” се организира от Община Горна Оряховица, Младежки дом и Сдружение ГоАрт.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)