Инж. Д. Добрев : „Гледаме с оптимизъм в бъдещето!”

Мисия

29-05-2016, 11:57

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздрав на кмета на община Горна Оряховица по повод празника на града

Уважаеми жители и гости на Горна Оряховица, 

29 май е празничен за Горна Оряховица. Този ден е добър повод да оценим извършеното и да погледнем оптимистично в бъдещето. Обръщам се с благодарност към всички, които с делата си градят доброто име и авторитета на нашия град.

146 години е онзи времеви отрязък, който дели административното провъзгласяване на нашата Оряховица за град и настоящото днес. Почти век и половина са изминали от тогава. Много поколения са преживели съдбовни години. Ние сме потомци на достойни и славни горнооряховски родове. Споменът за смелите и самоотвержени мъже и жени предаваме чист и неопетнен на наследниците. Пред тях стои моралният дълг да го съхраняват и предават напред в годините, да формират ценности като национална гордост и да бъдат добри хора.

Преди 140 години, като столица на Първи революционен окръг, Горна Оряховица въстава. Епичният април 1876 година ражда своите национални герои, които влизат в пантеона на безсмъртието. Славната история задължава. Трудни времена е имало винаги, но на тях трябва да се гледа като мощен стимул за обединение и съгласие по глобални проблеми, които засягат обществото.

Горнооряховчани са достойни и последователни хора, които вървят уверено напред и приемат новите предизвикателства.

Убеден съм, че със съвместните усилия на институции, бизнес, инициативността и волята на гражданите, градът ни има още по-добро бъдеще. На младите хора пожелавам да съхранят своя устрем и да следват завещаното от предците ни.

Нека отново си спомним и да отдадем заслуженото на нашите съграждани, оставили светла диря с делата си в миналото, да изживеем пълноценно настоящето и да посрещнем с нови надежди бъдещите дни на нашия град! Ще отговоря на подкрепата и доверието Ви с труд, екипност, обективна преценка, диалог и зачитане на Вашите позиции.

Честит празник, горнооряховчани!

 

Инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)