Деца от социални домове във Велико Търново ще участват в специален спектакъл за 1 юни

Мисия

29-05-2016, 17:50

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Община Велико Търново съвместно с Центровете за работа с деца и младежи и социалните услуги за деца и младежи на територията на общината организират концерт-спектакъл по повод Празника на детето- 1-ви юни, под надслов „Усмихнатите деца на Община Велико Търново“. Концертът-спектакъл ще се състои на 31.05.2016 г. (вторник) от 18:00 часа в Летен театър, гр. Велико Търново.

В програмата ще вземат участие деца на възраст от 6 до 18 години от Центровете за работа с деца и младежи, както и от Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи, Дом за деца, лишени от родителка грижа „Пеню и Мария Велкови“ и Кризисен център за деца, жертва на трафик и/или пострадали от насилие в с. Балван.

На децата ще бъде предоставена възможност да се докоснат до истинска сцена с професионално озвучаване, където да изявят своите таланти и същевременно да изживеят едно неповторимо вълнение. Участниците ще представят песни, стихотворения и забавни сценки по различни сценарии, ще покажат също български народни танци под формата на хора по специална разработка.

По време на концерта-спектакъл гостите на празника ще имат възможност да се включат в организираната от децата от ЦНСТДМ без увреждания, ул. „Н. Габровки“ № 49 Арт-работилница, която ще се намира на обособено за целта място, където ще покажат своите умения в изработката на фигурки по техниката „канзаши“, направа на интересни прически и временни татуировки.

Децата от ЦРДМ, с. Ресен са подготвили специална изложба на детски рисунки на тема „Детство мое, реално и вълшебно“, която всички гости могат да разгледат.

Входът за концерта-спектакъл „Усмихнатите деца на Община Велико Търново“ е свободен и всеки, който желае да се наслади на талантите на децата и на подготвената от тях програма, може да се присъедини. Нека всички станем част от празника на децата и споделим усмивките им.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)