Етър се завърна в професионалния футбол пред хиляди на стадион „Ивайло”

Спорт

30-05-2016, 07:26

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С категорична победа в последния мач от сезона в Северозападната В група Етър вдигна купата за първото място и отново се завърна в професионалния футбол. Пред няколко хиляди зрители на стадион „Ивайло” футболистите на виолетовия тим победиха с 4:0 Ботев /Луковит/и зарадваха многобройните фенове с атрактивната си игра. Етър стана и един от най-резултатните отбори в България с отбелязаните точно 100 гола в Северозападната В група.

Победата зарадва кмета на Велико Търново Даниел Панов, който през целия мач бе на трибуните на стадион „Ивайло”. Той поздрави целия отбор, ръководството и феновете за успеха. С постижението тимът постигна една от целите, поставени от Даниел Панов – завръщане в професионалния футбол.

„Днес започва нова, славна страница в историята на любимия Виолетов клуб. Убеден съм, че ще я напишем заедно с много позитивизъм, вяра в ръководството и футболистите и постоянна подкрепа. Нека заедно превърнем стадион „Ивайло“ в крепост на съвременния, красив и вълнуващ футбол, в крепост, където гостуващите отбори идват с притеснение и си отиват без точки. Без милост, боляри”, обърна се към целия стадион Даниел Панов. Кметът на Велико Търново благодари на президента на клуба Александър Нанков, на треньорския щаб начело с Ферарио Спасов, на футболистите, на феновете и на спонсорите на отбора за грижите и усилията Етър да е там, където му е мястото – сред водещите български отбори.

„Когато сме обединени от значима цел,когато работим заедно и когато ни води любовта към любимия Етър нищо не може да ни спре. Разполагаме с всичко необходимо за да успеем да се представим достойно и да заемем челно място сред отборите в „Б“ група”, каза още Даниел Панов.

Кметът на старопрестолния град лично връчи купата на етърци след последния съдийски сигнал. Сред официалните гости бяха още заместник-кметът проф. Георги Камарашев, областният управител проф. Пенчо Пенчев, народните представители Иван Иванов (заместник-председател на Народното събрание) и Евгени Стоев, общински съветници и спортни деятели.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)