Реформатори даряват 400 домашни аптечки

Животът

30-05-2016, 12:54

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Предназначени са за хора в затруднено положение

Депутати от Реформаторския блок ще дарят 400 домашни аптечки на хора в затруднено положение. Това обявиха във Велико Търново заместник- председателят на парламента Иван Иванов и народният представител Вили Лилков. Инициативата ще обхване населени места в Северозападна България и две общини в област Велико Търново.
По данни на депутатите над 5 хиляди са населените места, в които няма аптеки. Вече са подготвени законодателни промени, които се очаква да бъдат разгледани в пленарната зала, обеща Вили Лилков.
С помощта на дарители Реформаторите са осигурили домашни аптечки за възрастни хора, за социално слаби, за многодетни семейства и за самите кметства. Кампанията е насочена към населени места във Видин, Монтана, Враца, Перник, Войница, както и общините Златарица и Елена в област Велико Търново. Аптечките съдържат 23 консуматива, сред които бинтове, марли, кислородна вода, дори детски четки и пасти за зъби.
Иван Иванов посочи, че днес ще бъдат проведени срещи с кметовете на населените места в Златарица и Елена, като с тях ще бъдат обсъдени възможностите за подобряването на здравните услуги.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)