Общински съветник алармира за незаконна сеч в Павликенско

Животът

30-05-2016, 14:39

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Павликени отнесе глоба от 23 000 лв. за унищожена римска керамика

Нерегламентираната дейност се осъществявала по договор за почистване на речно корито

За незаконна сеч алармира общинският съветник от групата на ГЕРБ в Павликени Мирослав Маринов. Според сигнала, в продължение на 20 дни се извършва безконтролна сеч в землището на павликенското село Патреш, по протежението на река Елия.

Община Павликени е сключила договор за почистване на речното корито, но в момента продължават да се изсичат тополи и черници, които са отдалечени от коритото на реката, информира Мирослав Маринов. На практика не се извършва почистване, а безотговорна сеч, тъй като се добива само годния дървен материал, според Маринов. Освен това, при извършване на сечта не присъства представител на общината, няма отчет и издадени документи колко и какъв дървен материал е добит, алармира местният парламентарист. „Смятам, че по този начин не само се вреди на природата, но и се нанася финансова щета на Община Павликени“, коментира Мирослав Маринов.

Уведомлението за незаконна сеч, което бе внесено в Областна управа, вече е препратено по компетентност при регионалното звено на Изпълнителната агенция по горите. До дни специално съставена комисия ще извърши проверки по случая на терен и по документи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов