10-ти рожден ден отбелязва Празникът на горнооряховския суджук

Мисия

01-06-2016, 09:38

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Двуметрова торта, много музика и забавления обещават организаторите

С много музика, кулинарни игри, забавления и изненади ще бъде изпълнена програмата на Х Празник на горнооряховския суджук, който ще се проведе от 3 до 5 юни. Сцена на тридневните празнични изяви отново ще бъде парк „Градска градина”. И както подобава за 10-годишен рожден ден ще има почти двуметрова торта с горнооряховски суджук, от който участниците в празника ще имат възможността да опитат.

Всяка година гостите на празника и почитателите на горнооряховския суджук от цялата страна се увеличават. За всичките си издания през годините Празника на горнооряховския суджук е посетен от над 50 000 души, изядени са близо 10 тона суджук и са изпити около 30 000 литра бира.

Тази година Празникът ще започне на 3 юни (петък) от 16.00 ч. с изпълненията на участниците в ХІХ Регионален преглед на старата градска песен „Божури”. След тях от 19.00 ч. на сцената ще се качи фолклорният изпълнител Здравко Мандаджиев. В 20.30 ч. започва концертът на Цветелина Добрева. Вторият ден ще започне от 11.00 ч., за когато е насрочено и официалното отриване на Х Празник на горнооряховския суджук. Празничната програма ще продължи с изпълнения на самодейни състави от общината и гости. През целия ден ще има много кулинарни игри, викторини, суджукарско надиграване и разбира се много награди. В 14.00 ч. започва кулинарното шоу на MAGGI. В 16.30 ч. стартира VІІ Национален фестивал на фолклорните танцови клубове и групи „Фолклорна броеница” – НЧ „Братя Грънчарови – 2002”. Денят ще завърши с концерт на Орхан Мурад, който започва от 20.00 ч. На 5 юни празничната програма ще започне в 11.00 ч. През деня отново ще има много изпълнения на самодейни състави, кулинарни игри, викторини и разбира се награди. От 18.00 ч. на сцената ще се качат изпълнителите от оркестър „Експрес бенд”, а от 20.30 ч. започва концертът на Нелина. Х Празник на горнооряховския суджук ще завърши с празнични илюминации.

Заради Празника на горнооряховския суджук ще бъде направена временна организация на движението в района на парк „Градска градина”. На 3 юни (петък) от 18.00 ч. и на 4 и 5 юни от 09.00 ч. до приключване на мероприятието (около 23.00 -24.00 ч.) ще бъде спряно движението на автомобили по следния маршрут: ул. „Александър Стамболийски” от пресечката с ул. „Янко Боянов” до парк „Градска градина” и ул. „Пирот”, от пресечката с ул. „Македония” до пресечката с ул. „Хан Аспарух”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов