Кристалина Георгиева ще се срещне с млади хора от Елена

Мисия

01-06-2016, 10:09

Снимка:

24 часа, архив

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Среща на Кристалина Георгиева с млади еленчани ще се проведе тази събота. На 4 юни Елена ще стане поредният български град, в който ще се състои инициативата „Отново на училище“. Заместник председателят на Европейската комисия и комисар по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева ще бъде гост на проявата. Със съдействието на община Елена, българският еврокомикар ще сподели пред младите хора от града своя опит, ще представи работата си в Европейската комисия и ще обсъди с тях идеи за бъдещето на града, в който е роден нейният прадядо - Иван Попхристов Кършовски.

Инициативата „Отново на училище“ се организира от Европейската комисия, като нейното начало е поставено през 2009 г. Целта ѝ е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. В рамките на инициативата, служители на европейските институции участват в нея като доброволци, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

Срещата на Кристалина Георгиева с еленската общност ще се проведе на 4 юни (събота) от 17:30 часа в салона на читалище „Напредък – Елена - 1863“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)