Пожарникари празнуваха 1 юни заедно с деца от Горна Оряховица

Мисия

01-06-2016, 19:02

Снимка:

Община Г. Оряховица

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Незабравим празник организираха служителите на РС ПБЗН – Горна Оряховица за децата от детските градини. Всяка година на 1 юни огнеборците организират специално тържество за най-малките жители на града. 
И днес в двора на пожарната от сутринта се изпълни с любопитни и нетърпеливи деца. Празнична програма бяха подготвили децата от ЦДГ „Бодра смяна”. На тържеството бяха връчени и наградите от конкурса за рисунка „С очите си видях бедата”. 

Общо 40 творби са подадени за участие в общинския кръг на надпреварата, 20 от тях са участвали в областния. От тези 20 пък 11 са класирани на челни места и ще се борят на национално ниво – Валентин Георгиев от СОУ „Вичо Грънчаров”, Кристияна Йорданова от ОДЗ „Елена Грънчарова”, Искра Йорданова от ЦДГ „Здравец”, Георги Христов от ЦДГ „1 юни”, Александра Шумкова и Виктор Стефанов от ЦДГ „Здравец” в Първомайци, Михаела Маринова, Доротея Добрева, Александра Нямова, Кристина Стефанова и Светла Александрова от ОДК. 
В общинския кръг при 6-годишните първо, второ и трето място заеха съответно Ростислав Ростиславов от ЦДГ „Бодра смяна”, Борислав Йорданов от ЦДГ „1 Юни” и Ивайла Бонева от Общинския детски комплекс. При 7-годишните наградени бяха Патриция Петрова от ЦДГ „Бодра смяна”, Габриела Петрова от ЦДГ „Здравец” и Йоана Стоева от ЦДГ „Ален мак”. В най-голямата възрастова група – на децата на над 9 г., първа, втора и трета награда взеха съответно Никол Трайкова от СОУ „Вичо Грънчаров”, Веселина Иванова от ОУ „Паисий Хилендарски” и Десислава Хаджидимитрова от ОДК. 
Наградите, осигурени от Община Горна Оряховица, на всички отличени връчи кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а гостите бяха поздравени от началника на РСПБЗН в Горна Оряховица гл. инспектор Георги Тодоров. 
И тази година голямата атракция бе 6-годишният Борислав Йорданов от ЦДГ „1 юни”. Преди 2 г. момчето вижда истински пожар и решава, че иска да стане огнеборец. Оттогава всичко, свързано с тази професия, го вълнува изключително много. Днес Борислав бе стъкнат в пожарникарска униформа, досущ като по-големите си колеги. 
Празничната утрин завърши с почерпка с любими лакомства, които малчуганите излапаха нетърпеливо, защото предстоеше най-вълнуващата част от гостуването – почетната обиколка на Горна Оряховица с пожарните автомобили. След първоначалния шок при вида на светещата и виеща колона от пожарни, горнооряховчани приеха с усмивка кратката суматоха в центъра на града. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)