Даниел Панов поздрави учениците, преминали по стъпките на Ботевата чета

Мисия

03-06-2016, 09:46

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Великотърновци с отличие за дисциплинираност

53 ученици от Велико Търново преминаха успешно по стъпките на Ботевата чета и след шестдневен преход, започнал от Козлодуй, изкачиха връх Околчица. Заедно с родолюбивите млади хора в похода участваха студентка от Националния военен университет „Васил Левски” и студент от Люксембург, който пристигнал в България и Велико Търново специално с тази цел.

Снощи групата се завърна във Велико Търново и бе посрещната от кмета Даниел Панов. Ръководителите го зарадваха с новината, че великотърновците са получили отличие за дисциплинираност. Даниел Панов благодари на младите хора и техните учители, че са представили достойно Старата столица в общобългарската инициатива „По стъпките на Ботевата чета”.

„Чудесно е, че уважавате и се гордеете с историята, културата, обичаите и традициите на България. За всички нас е много важно да познаваме миналото си и да съхраняваме националната идентичност. Поздравявам всеки от вас за духа на родолюбие и патриотизъм. Предавайте този дух както на вашите приятели, така и на вашите деца в бъдеще”, обърна се към младите хора Даниел Панов. Той подари на ръководителите на групата по една значка с герба на Велико Търново. Учениците му връчиха фланелка с лика на големия български поет и революционер Христо Ботев.

В националния поход „По стъпките на Ботевата чета” участваха ученици от професионалните гимназии по електроника, строителство и архитектура, Природо-математическата и Езиковата гимназии, Старопрестолната гимназия по икономика. Те получиха като подарък по един ден ваканция. Средства за участието на великотърновската група бяха дарени от народния представител от региона Цветан Цветанов.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов