Великотърновчета са най-малките у нас членове на комитетета "Левски"

Велико Търново Лайф

05-06-2016, 09:53

Снимка:

ЦДГ "Соня"

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Пореден випуск малчугани бяха приети в общинската структура на комитета

Повече от 10 години децата от група „Пчелица“ при ЦДГ „Соня“ във Велико Търново са най-малките членове на Общинския кометет  „Васил Левски“.  По данни на националното ръководство на комитета, това са всъщност най-малките му членове в цяла България.

Преди ден в комитета „Левски“ официално бе приет и поредния випуск деца. На тържествения  ритуал по приемането им присъстваха и техните родители, които подкрепят идеята за ранното възпитание на децата в родолюбие.

Членските карти на малките родолюбци бяха връчени от Зинаида Иванова, изпълнителен секретар на Общонароден комитет „Васил Левски“ – София, която бе специален гост на децата от групата в ЦДГ „Соня“.

Кръстница и наставник на малките последователи на идеите на Левски стана г-жа Станка Палазова – дългогодишен председател, активист и член на общинското звено на комитета.

Събитието уважиха още председателят на ВТОбС Венцислав Спирдонов, който е и член на комитет „Левски“, Румен Петров, председател на Общинския комитет,  проф. Петко Петков, както и други членове и активисти на структурата.

 Децата с интерес изслушаха разказа за живота и делото на В. Левски  поднесен в достъпен детски вариант от проф. Петко Петков, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“

На фона на патриотични детски песни прозвуча и стихотворението „Аз съм българче“ от Иван Вазов. Личността  на В. Левски е една от малкото оказали се достъпни за възприемане и разбиране от децата от предучилищна възраст, коментират педагози. При запознаването на децата  от тази възраст с образа, личността и делото на В. Левски специалистите от ЦДГ „Соня“ следват  разработена  методика , за да поднесат знания на малките в достъпен вид . В групата на  детската градина е обособен кът с подходящи изображения и реквизити на В. Левски. По традиция децата-членове на този комитет  участват в различни инициативи, събития и дейности свързани с почит към големия герой. За дейността си групата води специална летописна книга – предоставена от кръстницата.

Малките деца проявиха изключителна отговорност към събитието и участваха в символичен „Лъвски скок“ и освен членски карти получиха книжки с разкази за В. Левски и тениски с образа му, които побързаха да облекат.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов