Представиха студентката компания „Интерактивни и различни”

Велико Търново Лайф

06-06-2016, 10:09

Снимка:

общинско радио

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 500 ученици и студенти участваха във форума „Изгряващи звезди”

Студенти от Стопански факултет представиха студентска компания „Интерактивни и различни“ ООД в Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“. Форумът, на който близо 500 ученици и студенти от цяла България представиха дейността на своите 55 компании се

организира ежегодно от Джуниър Ачийвмънт България, като тази година събитието се проведе в София Тех Парк. Студентите от ВТУ, които взеха участие в представянето на студентската компания „Интерактивни и различни“ ООД, са Иваничка Димитрова и Тихомир Боянов от специалност „Стопанско управление“, трети курс; Мартин Желев и Дестинар Терзиева от специалност „Туризъм“, втори курс.

По време на първия ден от изложението студентите са презентирали бизнес идеята и дейността на компанията паралелно с отговаряне на въпроси, задавани от журито, което е оценявало постигнатите, от компаниите, резултати. В рамките на втория ден студентите са подготвили щанд, където да демонстрират своя продукт по време на изложението. Президентът на Република България Росен Плевнелиев посети щандовете на всяка една от ученическите и студентските компании и поздрави всички участници.Компанията на студентите от ВТУ „Интерактивни и различни“ ООД предлага иновативен продукт със социална значимост – образователна игра, която учителите да използват като инструмент, за да поддържат интереса на своите ученици и да ги ангажират в процеса на учене. Екипът, съставен от седем студента в различни специалности в Стопански факултет, е разработвал стратегията и представянето на бизнес идеята в рамките на 2015/2016 учебна година по програма „Студентска компания“ на Джуниър Ачийвмънт с ръководител ас. Цанко Стефанов. Обучителната програмата за ученици и студенти е призната от Европейската комисия за най#добра практика в обучението по предприемачество.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов