Дарители от Швейцария видяха обновения онкологичен център

Мисия

06-06-2016, 13:06

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Даниел Панов показа на благодетелите резултатите от ремонта

Кметът на Велико Търново Даниел Панов показа напълно обновения Комплексен онкологичен център на благодетели от Швейцария. В старопрестолния град гостуваха представители на Сдружение „Солидарност Швейцария – Източна Европа”. През април миналата година организацията дари болнично обзавеждане за нуждите на общинското здравно заведение – 37 легла и мебелно оборудване – шкафове, рафтове, столове и маси, с цел осигуряване на по-добри условия за пациентите и медицинския персонал..

Гостите от Швейцария останаха доволни, че дарението за Велико Търново се използва по предназначение.  на апаратурата в Комплексния онкологичен център. Те поздравиха Даниел Панов и екипа му за усилията, които се полагат за качествени здравни услуги в общината. Управителят на Комплексния онкологичен център д-р Мария Рачева показа на чуждестранните благодетели залите със съвременното медицинско оборудване, както и стаите на пациентите.

Кметът Даниел Панов разказа, че вложените средства в обновяването на общинското здравно заведение са над 10 милиона лева, а днес то е сред най-съвременните в цяла България. „Доволни сме да видим, че това, което сме дарили, се използва по предназначение и е полезно за пациентите”, коментира Андреас Тиони, президент на швейцарската организация.

Членовете на Сдружение "Солидарност Швейцария - Източна Европа" посетиха и Общинския център за кожно-венерически болести. Обсъдена бе нуждата от болнична мебел и оборудване, както и възможността за бъдещи благотворителни акции за Велико Търново.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)