Стотици великотърновци се включиха в кампанията „Движи се и победи”

Мисия

07-06-2016, 12:58

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят на Общинския съвет връчи награда за най-масово участие

Стотици великотърновци се включиха в пролетния дял на общоградската кампания „Движи се и победи”. Близо 360 бяха участниците по време на трите похода от Велико Търново до хижа „Божур”, до Преображенския манастир и до крайградската паркова зона Ксилифор. Над 600 жители и гости на старопрестолния град се забавляваха по време на спортните празници след всеки един от туристическите преходи. В сравнение с пролетта на 2015 г. великотърновците, избрали да спортуват през уикендите, са с над 10% повече.

15 награди бяха изтеглени с жребий за участниците в кампанията. За първи през тази година бе обявен приз за най-масово участие на училище. Наградата бе отредена за ОУ „Бачо Киро”. Плакетът и грамотата бяха връчени от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов.  

Голямата награда на пролетния дял на „Движи се и победи” бе велосипед. Спечели я 71-годишната Марийка Лазарова. Късметът днес бе с нея - жребият отреди тя да получи наградата във възрастова група 65+ години. С два приза си тръгна и 4-годишната Весела Хрисимова от ЦДГ „Слънце” – за най-малък участник и във възрастова група 4-10 години. Награди бяха връчени в още три възрастови групи – 11-19 години, 20-45 години и 46-64 години. Условието бе участниците да са се включили в поне два от трите етапа. Подготвени бяха изненади в още няколко категории – за семейство, пълнолетен непушач, най-възрастен участник. Награди бяха осигурени също от Общински комитет „Васил Левски”, Министерството на младежта и спорта и Младежкия дом.

Разнообразни съпътстващите събития белязаха пролетния дял на кампанията „Движи се и победи”. Тест със специални очила пресъздаде усещанията на човек, който е под въздействието на алкохол или наркотици. Щафетно бягане, плажен волейбол, бадминтон, планинско колоездене, дълъг скок, спортен риболов, турнир по шахмат и други надпревари бяха подготвени за участниците в третия етап от кампанията.

Кампанията „Движи се и победи” е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Туристическо дружество „Трапезица-1902”, РЗИ, Комитет „Васил Левски” и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта. Настоящето издание бе тридесето, а общият брой на всички участници надхвърли  16 400 души.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов