Джо Лин Търнър ще пее в Троян!

Животът

08-06-2016, 12:02

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Мегазвездата пристига за рок фестивал следващата събота

Световноизвестният вокалист на Deep Purple и Rainbow ще зарадва с присъствието и изпълненията си публиката от региона! Легендата Джо Лин Търнър пристига в България, за да подкрепи една благотворителна кауза и да участва във фестивал в Троян.

На 18 юни /събота/, Търнър ще бъде в Троян за фестивала "Rock Academy". Рок академията започва още на 17 юни с концерти и майсторски класове по китара и барабани. След конкурса за авторска песен на млади групи на сцената ще се качи Джо Лин Търнър, отново подкрепен от музикантите от Еридан.

 Легендарният певец винаги е ценял времето, прекарано в България, съобщават от агенцията, която менажира българските изяви на легендата. "Аз дори не мога да ви кажа колко пъти съм бил тук. Хората са невероятни, те обичат рокендрол, те са страстни, имат забележителни души. Истински съм благодарен на българите и на възможността да пея тук" - споделя Джо Лин Търнър и обмисля възможностите за съвместни проекти с български артисти.

Отличителният соул-блус-рок глас на Търнър може да бъде чут в повече от 70 албума, като сред тях се откроява работата му с Ричи Блекмор в Rainbow и Deep Purple. Талантът на Търнър да пише рок хитове, съчетан с вокалния му диапазон, изстрелват Rainbow високо в класациите. В края на 80-те години Търнър вдъхва живот в кариерата и на друг китарен витруоз -  Ингви Малмстийн. През 1990 г., заедно с Ричи Блекмор, се присъединяват към Deep Purple.

И до днес Джо Лин Търнър не спира да пише парчета и да записва албуми. Дискографията му включва повече от 10 самостоятелни албума и множество съвместни проекти с артисти като Billy Joel, Cher, Brian Johnson ACDC е, Mick Jones (Foreigner), Michael Bolton, Glenn Hughes (Deep Purple) и други.

Последния му проект е  албума "Edge of Tomorrow" на бандата Sunstorm. Мелодичен рок проект Джо Лин Търнър стартира през 2006, когато президента на Frontiers Records - Серафино Перуджино, решава да изрови от прахта някои неиздавани скъпоценни камъни, които Търнър пише в края на 80-те и началото на 90-те години.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов