Симона Симеонова грабна Купата на кмета в рали „Купа Раховец”

Спорт

11-06-2016, 15:43

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тя бе единствената дама, премерила умения с 20 мъже

Симона Симеонова с „Мазда” е носител на Купата на кмета в петото издание на рали „Купа Раховец”, което се проведе днес в Горна Оряховица. Тя бе и единствената дама, събрала смелост да премери сили в състезанието с общо 20 мъже. Симона се представи повече от отлично на скоростната отсечка, но заради инцидент по време на майсторското управление не успя да финишира. За да стимулира участието й обаче, инж. Добромир Добрев удостои единствената дама в надпреварата с Купата на кмета.

Състезанието премина в два етапа-скоростна отсечка и майсторско управление. Скоростната отсечка бе организирана в района на стадион „Локомотив”. По протежението й от близо 2 км. бяха развити скорости от порядъка на 102 км/ч. След скоростното преминаване на трасето, зрителите имаха възможността да се насладят на зрелищно шофиране и професионалния дрифт на двама от участниците в ралито – Любомир Василев и Недко Буюклиев. Полигонът за втората част от ралито бе разположен на пл. „Георги Измирлиев” и не се оказа голямо препятствие пред опитните шофьори.

Автомобилите, които застанаха на старта бяха разделени в два класа – до и над 1, 8 куб. см. В по-ниския клас третото място зае Красимир Балакев с „Рено”, а втори се класира Мариян Бешев с „Ауди”. Челното място на стълбичката на победителите зае Симеон Георгиев, който се представи с „Хонда”.

При по-мощните автомобили на третото място се класира Димитър Георгиев с „БМВ”. Втори се нареди Любомир Василев също с „Опел Вектра”, а на първо място се класира Недко Буюклиев с „БМВ”. Всички призьори бяха отличени с купа, парична премия и награда от спонсорите.

Автомобилното рали „Купа Раховец” се провежда за пета поредна година. Негови организатори са Община Горна Оряховица и Клуб „Гранд Империал”. Наградите на победителите бяха връчени от кмета инж. Добромир Добрев.

Следващото предизвикателство пред любителите на високите скорости и адреналина е на 9 и 10 юни, когато ще се проведе Планинско състезание „Раховец – Лясковец”, кръг от Националния шампионат. В състезанието ще участват само професионални пилоти, лицензирани към БФАС.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов