Дебелец и Велчево чистят републикански път с дарения

Животът

13-06-2016, 12:16

Снимка:

община велико търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Нужни са 4 000 лв. за каузата

Гражданска инициатива за почистване на републиканската пътна мрежа от Дебелец по посока Хмела – село Велчево, стартираха жители от двете населени места. Близо 4 хиляди лева са необходими за каузата, съобщи за Общинското радио кметският наместник на Велчево Мустан Юсменов. „Теренът е силно обрасъл от храсти и дървета, пътят не е почистван и ремонтиран от четири години. Трафикът там е интензивен, особено през летния период обстановката ще се усложни. Състоянието на пътя е силна предпоставка за бъдещи пътнотранспортни произшествия”, алармира Юсменов. След като се осигурят средствата, частна фирма ще бъде ангажирана с почистването на пътя от Дебелец, в посока Велчево, Плаково, за Средни Колиби и Елена. Около 1 500 лева са събрани в кметството в село Велчево към този момент. „Искаме да покажем, че сплотени и заедно можем да се справим с проблема. Досега много хора се отзоваха и искам да им благодаря – на всички бизнесмени, арендатори и обикновени хора”, каза още Мустан Юсменов.
По пътя всекидневно минават машините на фермера Петър Дундин, който живее в Присово. „В участъка липсват банкети, а на няколко места пътят трябва да се отводни. Но основният проблем са дърветата и храстите – два автомобила трудно се разминават. Нужно ли е да стане някоя голяма беля и тогава чак да реагираме?”, пита ядосано Дундин. Той съобщи, че е получил обещание от общинския съветник Любен Велчев, който ще предостави служители от своята фирма. Те ще почистват участъка няколко дена напълно безвъзмездно. „Когато съберем по-внушителна сума, сме се разбрали да му се обадим. Най-спешно трябва да бъде почистен участъкът от Дебелец до Хмелския язовир”, допълни Дундин.
Желаещите да помогнат на каузата, могат да звъннат на мобилните телефони: 0 888/ 148 703 и 0 888/ 590 378, на които отговарят съответно Мустан Юсменов и Петър Дундин.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)