Кметълски истории в Горна Оряховица

Животът

14-06-2016, 12:54

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За Рони Джейм Дио и за суджука от миди разказва в книгата си Цонко Цонев

Интересни моменти от гостуването на световни рок легенди в България разказва в книгата си „Кметълски истории” бившият кмет на Каварна Цонко Цонев. Книгата бе представена снощи в Горна Оряховица и въпреки проливния дъжд, верни почитатели на рок музиката се събраха в Bar Bathroom, за да се срещнат и разговарят с автора.

„Заради приятелите си тук съм тази вечер с вас. Сега разбирам, че книгата ми е сред най-купуваните в няколко вериги книжарници. Така че току виж съм станал и писател”, прояви чувството си за хумор Цонко Цонев.

В книгата си Кметълът описва много истории, случили се извън сцената на ежегодния фестивал „Каварна рок фест”, с едни от най-великите рок музиканти. В непозната светлина са представени легенди като Рони Джеймс Дио, Глен Хюз, Алис Купър, Николай Расторгуев и много други.

Сред „Кметълските истории” място намира и Горна Оряховица с нейния Празник на суджука. Цонко Цонев е редовен участник в кулинарния фест и горещо препоръчва горнооряховската инициатива като пример как общините могат да се рекламират със своите гурме истории. Публикувана е дори и рецепта на прочутия суджук от миди.

В книгата специално място е отделено на женските гласове в рока - Доро Пеш, Таря Турунен и Шарън ден Адел от „Уитин Темптейшън”. Запалените рок фенове ще научат повече и за колата с автографите на Кметъла, която той сам нарича „моят музей на колела", както и за блоковете, изрисувани с ликовете на известните рокаджии.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов