Нормализира се обстановката след пороите във великотърновско

Мисия

14-06-2016, 13:12

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Няма селища без ток и вода

Обстановката след поройните дъждове вчера във Великотърновска област се нормализира, съобщиха от областната администрация. Всички териториални звена показаха, че работят в много добра координация в усложнена обстановка, след като нивата на реките се покачиха в резултат на обилните дъждове в понеделник вечерта. Областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметовете на общините Свищов и Полски Тръмбеш и на село Вардим, директорите на ОД на МВР и на РД ПБЗН, ОПУ, главният инженер на ВиК Илия Сирмов и инж. Димитър Конашев, ръководител на ПП ‚Язовири", район „Александър Стамболийски", съдействаха за справяне със ситуацията през нощта и днес. 
В резултат на валежите в понеделник вечерта бяха наводнени няколко къщи в Полски Тръмбеш. За няколко часа беше затворен пътят между селата  Новгард и Вардим. Причината бе, че по страничните склонове се е стичала много вода, която е натрупала кал и клони върху пътното платно. 
Повече от 10 сигнала за наводнени домакинства са били подадени в часовете след проливния дъжд. На всички тях е било реагирано и хората са получили помощ. Отводняването на няколко къщи в Полски Тръмбеш продължава и към момента. 
След бързата реакция на институциите и добрата координация между тях, обстановката в областта се нормализира. Разчистени и проходими са двата моста в село Царевец община Свищов, които бяха залети през нощта.
Областният управител още снощи бе на място в най-критичните точки, край село Вардим, а днес и в Полски Тръмбеш. Той поддържаше и телефонна връзка с областния управител на Русе, за да го информира за ситуацията. 
На територията на областта няма населени места без водоподаване и електричество, няма и пострадали хора.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов