Впечатляващи постановки в първия по рода си Летен сезон на българските оперни театри

Велико Търново Лайф

14-06-2016, 16:21

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Сцена на вековете“ 2016 стартира с „Граф Монте Кристо”

Крепостта Царевец отново става арена на класическото изкуство

Шест впечатляващи постановки ще бъдат представени по време на първия по рода си в България Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете”. Арена на класическото изкуство ще бъде крепостта Царевец. Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с директорите и представители на Русенската, Старозагорската, Бургаската и Пловдивската опери, както и на Театрално-музикалния продуцентски център – Варна. Кметът ги посъветва да се възползват максимално от възможностите за реклама и популяризиране на заглавията от афиша. За целта Община Велико Търново ще окаже пълно съдействие, като ще бъде оказана и нужната техническа помощ по подготвяне на сцената.

Началото ще бъде поставено на 15 юли. Тогава почитателите на класическото изкуство ще бъдат зарадвани с постановката „Граф Монте Кристо” по едноименния роман на Александър Дюма. Мюзикълът ще бъде представен от Театрално-музикалния продуцентски център във Варна. Спектакъл е атрактивен заради симбиозата между певческо и танцово изкуство, триизмерните ефекти и съвременните сценографски решения. Билетите са на цени между 10 и 40 лева. Те могат да бъдат закупени както от офиса на Общинската туристическа агенция, така и по интернет.

На 23 юли пред жителите и гостите на Велико Търново ще бъде представена операта „Набуко” - копродукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавна опера - Бургас. Постановките продължават на 29 юли със заглавието „Аида” на Джузепе Верди (Държавна опера – Русе), а на 5 август Театрално-музикалният продуцентски център-Варна ще зарадва публиката с балета  “Дон Кихот" от Лудвиг Минкус. Календарът продължава на 27 август с „Кармен“ от Жорж Бизе (копродукция на Държавна опера - Стара Загора и Държавна опера- Бургас). На 3 септември на сцена бъде поставена рок-операта по музика на Андрю Лойд Уебър  „Исус Христос суперзвезда“, продукция на Държавна опера - Пловдив.

Летният сезон на оперните театри „Сцена на вековете” е носител на престижното отличие „Европа на фестивалите – фестивали в Европа” за 2015/2016 г. Всяка година постановките на Царевец се радват на изключителна популярност. Над 1800 са седящите места, които ще бъдат разположени амфитеатрално около Двореца на Асеневци.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов