70 литра на кв. метър са се изляли над Велико Търново за 45 минути

Животът

14-06-2016, 21:04

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Специална комисия обследва щетите

70 литра на квадратен метър бе дъждът, който се изсипа над Велико Търново за 45 минути днес следобед. Веднага след спирането на валежа кметът Даниел Панов назначи общинска комисия, която започна оглед на щетите по обществената инфраструктура. Обследването ще продължи още от сутрешните часове на утрешния ден.

В Община Велико Търново постъпиха сигнали от граждани за частично наводнени приземни помещения, съобщават от кметството. Отговорните институции са започнали незабавно работа по отводняването. Пропаднала е част от пътя между старопрестолния град и Арбанаси, като участъкът е обезопасен веднага, поставени са обозначителни знаци. Силният валеж доведе и до частично срутване на подпорна стена на улица „Цанко Церковски”, а пространството около засегната зона вече е изчистено.

Още от утре започва повторно прочистване на отводнителите шахти в целия град. Това бе сторено през април от служители на общинското предприятие „Зелени системи”, но канализационните съоръжения се оказаха затлачени от тинята и наносите, влачени през последните дни от водата.

Реките в общината остават спокойни. Нивото на р. Янтра във Велико Търново е около 2,90 метра и продължава да спада. Предстои премахване на дървесната маса и наносите под мостове в старопрестолния град, Шемшево, Дебелец и Килифарево.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов