Красимир Нейков от ВТУ с награда от конкурса на „Литературен вестник”

Животът

17-06-2016, 11:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призът на изданието е за млад автор

Награда за млад автор в раздел „Поезия” от конкурса на „Литературен вестник” спечели  Красимир Нейков – студент от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и член на студентския литературно-дискусионен клуб „Емилиян Станев”. Красимир е участвал в конкурса с 15 стихотворения, 12 от които са публикувани на страниците на вестника. Паричната награда, в размер на 1000лв., му е присъдена от жури в състав Силвия Чолева , поетеса  и литературен журналист , Мария Калинова, поетеса и редактор на „Литературен вестник” и Ани Бурова, литературен критик.
Красимир Нейков е студент във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, специалност „Право“. През 2014 г. е сред отличените автори на тридесет и първото издание на Националния младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ – гр. Стара Загора, а през 2015г. е носител на втора награда от конкурса. Има отличие от Осмия национален конкурс за хайку на свободна тема през 2015г. Негови стихове са публикувани в „Литературен вестник“, „Литернет“ и други интернет издания.
„На този етап мисля да се съсредоточа върху дебютната ми стихосбирка, която се надявам да стане факт скоро”, сподели за Общинското радио младият поет.
Конкурсът на „Литературен вестник” за млад автор до 35-годишна възраст бе обявен през юли 2015г. и се проведе в два раздела – поезия и проза. Имената на победителите бяха обявени в края на май по време на поетическото четене, посветено на 25-годишнината на „Литературен вестник”.
Сред участниците в конкурса са и други членове на литературно-дискусионен клуб „Емилиян Станев” към ВТУ – Евгени Славчев, Константин Узунов и Александър Христов, чиито текстове „са добре дошли на страниците на вестника”, пише изданието.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов