Най-успешният випуск на областта се дипломира

Животът

19-06-2016, 16:02

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Американският колеж изпрати своите зрелостници

Деветия си випуск изпрати днес Американският колеж „Аркус” в старата столица. 31 зрелостници получиха своите дипломи на церемония, белязала завършването им. Випуск ‘2016 изпраща учебната година с успех 5,36, а високите оценки нареждат Американския колеж сред най-успешните училища както в областта, така и в страната.

За поредна година възпитаниците на великотърновското училище получиха висока оценка и на матурата, катп се наредиха първи по успех в областта, с общ резултат от 5,38.

Зрелостниците бяха поздравени от зам.-кмета на община Велико Търново Ганчо Карабаджаков. Той подчерт, че с високото качество на обучението колежът допринася за европейския облик на града и нивото на образованието в цяла България.

„Не забравяйте, че където и да изберете да учите, вие сте българи. Носете и се гордейте със своята национална идентичност”, обърна се към завършващите Карабаджаков. Той призова тези, които ще следват в чужбина, да се завърнат в България и да работят за успеха на обществото.

По традиция дипломираните получиха почетна значка на училището. Поздравления отправиха Банко Банков – член на Борда на настоятелите, както и директорът на колежа Петър Иванов. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов