ХК „Локомотив” е шампион и при юношите младша възраст

Спорт

20-06-2016, 10:29

Снимка:

ХК Локомотив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ново ръководство в ХК Локомотив

Николай Генов стана най-полезният играч в състезанието

Поредна шампионска купа завоюва хандбалният „Локомотив” в края на най-успушния сезон в най-новата история на клуба. Златото този път е за юношите младши възраст, които спечелиха финала в първенството на М-14. След две победи в квалификациите младите железничари се класираха за финалите в Добрич, където съперници бяха осемте най-добри хандбални школи в България. Жребият отреди за „Локо” предварителна група „Б” заедно с отборите на „Добруджа” (Добрич), „Локомотив” (Мездра) и „Фрегата” (Бургас).
В първия мач срещу връстниците от Добрич се чувстваше умората и напрежението от предварителните мачове. „Локо” трудно намираше вярната посока и загуби с 12:15. Във втория мач срещу съименниците от Мездра момчетата на треньорското трио Галин Караджов, Йордан Димитров и Илияна Якова излязоха абсолютно преобразени и заслужено победиха с 22:14 (9:6). В третия мач срещу „Фрегата” „Локо” наложи тотално надмощие и категорично победи с 24:13.
След сложна въртележка в групата горнооряховчани излязоха на първо място и последва полуфинал с „Шумен-61”. Много отговорност и желязна спортна дисциплина показаха железничарите и на полувремето водеха 12:4. Тази разлика внесе спокойствие в отбора. Последваха добри отигравания и заслужена победа с 21:9 и финал срещу ХК „Левски” (Левски).
Финалът беше достоен завършек на първенството. Двата отбора се познават много добре от зоналния шампионат. Още от първата минута започна битка за всяка педя от терена. „Локо” играеше много организирано в защита. В атака момчетата бележеха гол след гол и заслужено се оттеглиха на почивката с преднина 12:8. Втората част започна с натиск на противниците от Левски, които успяха да изравнят и поведат с два гола. Точно в тези минути железничарите показаха шампионски дух и доказаха, че заслужават златните медали. След този момент „Локомотив” вдигна оборотите и обърна резултата. Последния съдийски сигнал дойде при 26:25.
Треньорите Галин Караджов, Йордан Димитров и Илияна Якова заложиха в този финал на Николай Генов, Никола Гавраилов, Тедислав Николов, Петър Борисов, Павел Павлов, Георги Кръстев, Теодор Иванов, Антони Балтаджиев, Николай Димитров, Валентин Василев и Станислав Савов. Н. Генов попадна в идеалната седмица и беше избран за най-полезен състезател на турнира.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов