Танцьори и певци от шест държави идват за фестивалите „Раховче”

Мисия

21-06-2016, 08:59

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Горнооряховчета ще редят мозайка тази събота

Те започват тази вечер с пъстро дефиле

С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” днес в Горна Оряховица стартират ХІІ Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХІV Детски фестивал на изкуствата „Раховче”. Дефилето ще започне в 18.00 ч. и ще премине по пешеходната зона в центъра на града. Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и Община Горна Оряховица. Официалното откриване е насрочено за 20.00 ч. на сцената на Летния театър. Фестивалите ще преминат под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.

В ХІІ издание на Международния фестивал ще се включат участници от Грузия, Беларус, Румъния, Словакия, Сърбия и България. В ХІV Детски фестивал на изкуствата „Раховче”, ще участват деца от цялата страна.

От днес до 25 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите. От 19.00 ч. фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър. На 23 юни (четвъртък) от 20.00 ч. в рамките на фестивалите „Раховче” ще гостува Ансамбъл „Пирин”. Гала концертът на участниците и закриването на двата фестивала ще се състои на 25 юни (събота) от 19.00 ч.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов