"Етър" започна подготовка с 20 футболисти

Спорт

21-06-2016, 10:37

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Етър Велико Търново" стяга отбор за "А" група

Осем са новите имена

20 футболисти дойдоха на стадион „Ивайло“ за начало на подготовката вчера. От досегашния отбор в „Етър” остават Петър Димитров, Илиян Трифонов, Джихат Кямил, Александър Кирилов, Цветомир Цанков, Иван Петков, Явор Генчев, Иван Скерлев, Михаил Минков, Мартин Николов и Ивайло Петков.

С великотърновския клуб се разделиха вратарят Емил Михайлов, Радо Анев, Радослав Байчев, Жюлиен Бенков, Любомир Генчев, заминал за Англия, Александър Узунов и Стефан Христов. На стадиона бе и Благовест Ангелов, който още се възстановява.

Осем са новите имена, които се появиха за началото на подготовката. Сред тях има както доказани имена, така и млади перспективни футболисти, повечето от които са продукт на Академията на „Литекс” и са добре познати на треньора Ферарио Спасов. Първото попълнение бе офанзивният халф Николай Цветков – Демона. Друго опитно име е това на Любомир Гуцев, роден на 18 март 1990 г. в Гоце Делчев. 25-годишният голаджия Цветомир Тодоров е познат от „Бдин”. На същата възраст е и защитникът Евгени Тунтев, роден на 12.06.1991 г. Чавдар Ивайлов е халф, десният бек е Денислав Мицаков. Стефан Неделчев също влиза в Академията на Литекс. Нападател е и идва от „Нефтохимик”.

Клубът е финансово стабилен, увериха от ръководството. Целта е създаването на отбор, който да се утвърди в „Б” група и при възможност още този сезон да търси промоция в „А” група.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)