Набелязаха мерки за справяне с престъпността по селата

Крими

21-06-2016, 14:19

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

55 % от тежките ПТП-та стават в малките населени места на региона

113 мерки за превенция на престъпността в малките населени места на общината са изработени от Националния съвет по превенция на престъпността. Това стана ясно по време на форума „Сигурността в малките населени места”, провел се в сградата на Областната администрация днес. 55 % от тежките пътни инциденти стават в малките населени места на региона. Липсата на достатъчно полицаи на терен, както и ефективно видеонаблюдене, са част от проблемите, върху които акцентираха по време на срещата местните управници. Промени в Законите за селскостопанската   продукция, за движение по пътищата, за местната власт и местното самоуправление, за МВР и за ветеринарната дейност са друга част от задачите, които си поставиха участниците в срещата.
Мерките са публикувани на сайта на Министерството на вътрешните работи.
40 % от хората, които живеят в населените места на Общината, се радват на живота си там. 15% от жителите не се чувстват щастливи от ежедневието си там, акцентира депутатът от ГЕРБ Евгени Стоев.
По време на срещата с кметове и кметски наместници от общината, инициирана от заместник председателя на Народното събрание Иван Иванов, присъстваха още депутатът от Реформаторския блок Вили Лилков заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев, областният управител проф. Пенчо Пенчев и неговите заместници, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, заместник кметът на Община Велико Търново Георги Камарашев, директорът на ОДМВР Димитър Машов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов