Откриха официално седмата Лятна детска полицейска академия

Мисия

23-06-2016, 13:27

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Много гости и спонсори уважиха събитието

7-мо поредно издание на инициативата Лятна полицейска академия бе тържествено открито днес на стадиона на великотърновското село Шемшево. Приятна изненада бяха десетките гости, уважили събитието. Сред тях бяха Лидия Борисова, съветник на министъра на вътрешните работи; комисар Стефан Стефанов от ГД „Пожарна безопасност” – София; Ваня Славчена, инспектор от ГД Национална полиция, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметът на община Велико Търново Даниел Панов, ст. комисар Димитър Машов – директор на ОД на МВР – Велико Търново и др.

„Лятната полицейска академия е отличен пример за това как добрата симбиоза между местна власт, полиция и спонсори ражда такива положителни и полезни за децата ни мероприятия. Искам да ви поздравя от името на министър Румяна Бъчварова и на целия политически кабинет, да ви пожелая, мили деца, да сте много здрави, да имате весела и безопасна ваканция.” – така приветства участниците в Академията Лилия Борисова, съветник на министър Бъчварова.

Да се веселят, но и да се учат, им пожела и кметът на общината инж. Даниел Панов. Той благодари на всички спонсори, отзовали се тази година, за да подкрепят Академията. Директорът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Машов също приветства малчуганите и им припомни, че не трябва да забравят и книгите.

Лятна полицейска академия е инициатива, в която се включат деца от цялата страна. От тази година освен традиционните беседи за превенция на малчуганите по пътищата, борбата с наркотиците и трафика на хора, се предвижда и раздел „Пожари и стихийни бедствия”, като началото бе поставено през април със създаването на доброволчески отряди „Млад огнеборец”. Вече са сформирани четири отбора, които ще се обучават от специалисти пожарникари. Организатори на Лятната полицейска академия са Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, Областна дирекция на МВР и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов