Министър Ненчев : „Брекзит” ще има оздравителен ефект върху ЕС

Мисия

25-06-2016, 15:40

Снимка:

velikotarnovoutre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

БЗНС иска общ кандидат за президент с ГЕРБ

„Струва ми се, че това, което се случи във Великобритания, ще има оздравителен ефект върху Европейския съюз. От два дни самите инициатори на референдума са разколебани и объркани. Мисля, че хората осъзнаха, че е много лесно да се говори популистки, но е много трудно да се поправят грешките на популизма.” – това коментира днес във Велико Търново министърът на отбраната Николай Ненчев. Той обаче подчерта, че референдумът няма никаква връзка с НАТО. „Отивам силно обнадежден на срещата на върха на НАТО след броени дни. България свърши огромна работа, народното събрание одобри наскоро два инвестиционни проекта за закупуването на нови изстребители и два кораба. Това е огромен успех.” – каза още Ненчев.

Лидерът на БВСН присъства във Велико Търново на двудневен партиен семинар с областната структура, на който се обсъжда и бъдещата кандидат-президенска двойка. Николай Ненчев беше категоричен, че БЗНС желае да се яви на избори заедно с партньорите си от ГЕРБ. „Нека не си играем с огъня, да помислим за сигурността на България и за това кой ще е следващия президент. Ако ГЕРБ няма воля за общ кандидат, ще настояваме за такъв от Реформаторския блок. БЗНС обаче има готовност и със собствена кандидатура.” – подчерта Ненчев. Според него вариант Цецка Цачева – Найден Зеленогорски като кандидат-президентска двойка не е обсъждан, но са възможни всякакви варианти, за да се постигне целта България да бъде предвидим член на НАТО и Евросъюза.

По план върви ремонтът на самолетните двигатели, който се извършва в Полша, съобщи министърът на отбраната. Той изказа задоволството си, че скоро държавата ще си върне завод „Авионамс” и вече ще има възможност ремонтите да се правят у нас. „Не се интересувам от критиките на Георги Първанов, бих се притеснил, ако ме хвали. За мен е важна оценката на работата ми като министър от страна на партньорите ни.” – каза Ненчев и беше допълнен от Цветанка Андреева от Националното ръководство на БЗНС, според която Първанов винаги е заставал зад антинационални проекти и е лобирал за чужди интереси.

С грамоти и предметни награди ще бъдат отличени от военното министерство водолазите, които участваха в търсенето на двете момчета от дом „Пеню и Мария Велкови”, които се удавиха във водите на р. Янтра миналата седмица, съобщи Ненчев. До месеци ще започне и ремонтът на залата във Военния клуб във Велико Търново, която пострада преди две години при пожар.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов