Доброволци помагат по първия проект, спечелен от най-младия селски кмет в Свищовско

Мисия

26-06-2016, 07:09

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Представители на младежката структура на ГЕРБ в Свищов са се включили в почистването на парк „Хаджи Димитър” в село Хаджи Димитрово. С тази инициатива, организирана от новия кмет на селото Емил Тодоров е стартирал проектът „Почистване, облагородяване и изграждане на зона за отдих в парк „Хаджи Димитър“.

Това е първият защитен и получил финансиране проект на младия Емил Тодоров, който бе избран за кмет на Хаджи Димитрово миналата есен. 31-годишният Тодоров е най-младият управник в община Свищов. Финансирането на първия му спечелен проект е в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда” и обявеният от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам” 2016.

Средствата, които селото ще получи ще бъдат използвани за закупуване на пейки, беседки и различни растения подходящи за озеленяване. За реализирането на проекта кметството в село Хаджи Димитрово ще разчита на доброволния труд на своите жители.

И днес продължава санитарната сеч и почистването на алеите, научи Velikotarnovoutre. Всеки желаещ може да се присъедини към доброволците и така да изрази любовта си към населеното място, към природата и красотата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов