Магистратите в Търновско затънали в кредити

Крими

26-06-2016, 00:53

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Магистратите от областта по традиция са бедни, имат влогове от заплати и тлъсти кредити, писа вестник „Борба“. И през миналата година никой не си е купил яхта или самолет, сочат имотните им декларации пред Сметната палата.

председателят на Апелативния съд Янко Янев е обявил влог от 9725 лева. Колегата му на същата длъжност в Административния съд Георги Чемширов е подал само уведомление. Изпълняващата шефската длъжност в момента в Окръжния съд Ивелина Солакова е обявила придобиване на две къщи с двор в Камен и Никюп по една втора идеална част и на обща цена 8500 лева. Влоговете са на три сметки – 3500 лева, 4700 лева и… 11 лева. Кредитите обаче са 32 000 лева. Същото имущество е описано и в публичната декларация на съпруга Тихомир Солаков, който е регионален шеф на ДАНС за В. Търново и Габрово. Освен него от системата на МВР фигурира и директорът на ОДМВР Димитър Машов, но в неговата декларация няма попълнени графи.

Сред атрактивните декларации на съдиите от Окръжния съд е тази на Теодор Милев. Той е обявил дълг от 12 000 лева към съдия-изпълнител, заем от 6000 лева и влог от 16 000 лева, както и нива от 5 дка в Драгижево.

Шефката на търновския Районен съд Десислава Чалъкова има кредити от 33 200 лева. Колежката й от Горна Оряховица Павлина Тонева няма промяна на имотното състояние. Еленският съдебен началник Пейо Приходков има влогове от заплата и лихви от депозити за близо 16 000 лева. Председателката на съда в Павликени Радка Цариградска е обявила налични парични средства от 3815 лева и влог от 2429 лева. Шефката на съда в Свищов Пенка Йорданова има налични 14 000 лв. и влог от 5207 лв.

Прокурор N1 в Апелативния район Огнян Басарболиев е с 15 000 лева спестявания като налични и на влог. Окръжният прокурор Емил Денев има влог от 26 847 лв. Районният прокурор на В. Търново Тихомир Шабов е обявил семейни спестявания от 7992 лв., което се отнася и за съпругата му съдия Любка Милкова. Шефката на Горнооряховската районна прокуратура Даниела Харитонова няма промяна в имуществото и е подала само декларация. В списъка на Сметната палата не фигурира името на новия прокурор N 1 на Елена – Красимир Сариев, който явно е декларирал имоти от Дряново, където заемаше същия пост. Районният прокурор на Павликени Атанас Филипов има 18 000 лв. на влогове.

Началникът на следствения отдел Людмил Маноилов се е сдобил със 100 кв. м апартамент във В. Търново от наследство и 13 дка гори в Сухиндол. Освен това е успял да си сложи на влог 8000 лева. Миналата година той се прочу с имотната си декларация, в която бе обявил покупка на товарен камион.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)