Спецпрокуратурата и ДАНС удариха незаконна търговия с лекарства във В. Търново

Крими

30-06-2016, 17:36

Снимка:

velikotarnovoutre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Иззети са документи, компютри и медикаменти

Специализирана операция от служители на ДАНС, МВР, Изпълнителна агенция по лекарствата   и НАП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, проведоха във Велико Търново. Тя бе   насочена към пресичане на незаконна търговия с лекарствени продукти в страната и чужбина и данъчни престъпления, информират от пресцентъра на Полицията в старата столица. Акцията е извършена по образувано досъдебно производство на Специализираната прокуратура.
При направените процесуално-следствени действия са открити и иззети счетоводни документи, рецепти и компютърни конфигурации, свързани с незаконно извършвана дейност. Открити са голямо количество лекарствени продукти и медикаменти, съхранявани в склад, без издадено разрешение за такава дейност на Изпълнителната агенция по лекарствата.
По първоначални данни, посредством медицински лица е осъществявано фиктивно изписване на лекарствени продукти, заплащани в последствие от Националната здравно-осигурителна каса. С последваща търговия с лекарствени продукти са извършвани и данъчни престъпления. Нанесени са значителни щети на държавата, стойността на които се уточнява. Събраните доказателства се анализират, по преценка на наблюдаващия прокурор предстои повдигане на обвинения, уточняват още от пресцентъра на Полицията.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов