Центърът за обществена подкрепа в Свищов стана на 5 г.

Мисия

01-07-2016, 18:05

Снимка:

община свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

600 потребители са ползвали услугите на Центъра

С весел празник отбелязаха рождения ден на Центъра за обществена подкрепа в град Свищов. Празнично настроение, пъстра украса и много награди бяха причината за много детски усмивки. Дворът на бившето училище „Алеко Константинов” беше пълнен с гости, деца и родители дошли да споделят празничния ден. Представители на Община Свищов и социални институции, бяха сред официалните гости: Анелия Димитрова – зам.-кмет на Община Свищов; Мария Василева и Полина Христова - експерти към Агенция за социално подпомагане – координатори по проекта за създаване на ЦОП; Любомира Петрова – секретар на Община Свищов; Росен Маринов – директор на Дирекция „Култура и културно наследство“; Румяна Кузева – началник Отдел „Образование“ при Община Свищов; Милена Илиева – директор Дирекция „Социално подпомагане“; Ренета Чобанова – началник Отдел „Закрила на детето“; Екип по „Приемна грижа“ ; Директори на социални услуги; Педагогически съветници от училищата; ЦОП с. Ореш и др.

В своето обръщение към гостите, директорът на Центъра за обществена подкрепа Ася Михайлова сподели радостта си от празника със следните думи: „За тези пет години, ЦОП извоюва достойно място, в полза на хората от нашата община. Благодарение на пълното съдействието, което получават от страна на Общината, има изградена достъпна и много добра материална база, гарантираща безопасност и сигурност за всеки потребител. Създаден е екип за  осъществяване на социална работа, психологическо консултиране и педагогическа подкрепа. Днес удовлетворено мога да кажа, че екипът израстна в професионален план. Днес в Центъра работят много добри професионалисти, отдадени на каузата за подобряване благосъстоянието на децата. Дейността е разпозната и търсена. Поздравления към тези родители, които сами заявяват желание и търсят подкрепата на екипа.

Факт са следните резултати: За пет години в Центъра са ползвали услуги над 600 потребители. Това нямаше да се случи без всеотдайната работа на екипа на Центъра.

Благодаря ви колеги за усилията, за всяка детска усмивка, за всяка признателна майчина сълза.

За успешното развитие на социалните услуги  са  от изключително значение изградените добри междуинституциални взаимоотношения. Благодаря на всички!”.

След тези думи г-жа Михайлова даде думата на зам.-кмета Анелия Димитрова, която поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Свищов.

Екипът на Центъра предложи на всички участници в празника да напишат свое желание, което полетя в кошничка с букет от балони към небето. Музикален поздрав към всички поднесе Преслава Петрова от клуб Естрада, с музикален педагог г-жа Антоанета Георгиева, а изпълнението на танцова група „Радостина” накара всички да се усмихнат.

По повод 5 години от създаването на Центъра за обществена подкрепа, беше обявен конкурс за детска рисунка „Аз и моето семейство”, за деца от 5 до 14 годишна възраст от цялата община, разделени в 3 възрастови групи. Въпреки ваканционния период, бяха представени 102 рисунки.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)