Осем призови места за „Таланти” от италиански фестивал

Велико Търново Лайф

06-07-2016, 12:16

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Наградата "Златен дебют" получи Марсел Хаджийски

От 23 до 30 юни 2016 г. италианският град Римини беше домакин на Фестивала на всички изкуства „Magia Italiana” . Той се организира за петнадесета поредна година от Международна академия на изкуствата „Европа” със съдействието на Арт център "Кърнолски". В тазгодишното издание на фестивала в Италия се включихa повече от 200 деца и младежи от Полша, Италия, Дания, България, Литва, Украйна и Грузия, които се състезаваха в различни категории Талантливите певци и танцьори се изявиха на сцени в Римини, и в парк „Мирабиландия“. Галаконцертът за закриването и награждаването на лауреатите се състоя в театър "Новели"
Журито на фестивала беше съставено от доказани професионалисти: италианският хореограф и преподавател Роберто Лори; Кристина Пьотровска – продуцент в Полската национална телевизия, композитор и вокaлен педагог от Полша; Онуте Жукиене – певица и директор на Международния конкурс “Kaunas Talent“ от Литва и Русудан Бакхтадзе - грузински режисьор на телевизионни проекти като “The Voice of Georgia”.
Във фестивала тази година участваха певците от Вокално студио "Таланти" за поп и джаз пеене, при читалище "Искра", Велико.Търново. Те състезаваха в категория Вокал и Вокални групи и бяха единствените представители на България в тези категории. Участниците в конкурсната програма бяха допуснати след предварителна селекция. Сред изключителна конкуренция на състезатели от седем държави, певците от Вокално студио "Таланти" се представиха блестящо и завоюваха осем призови места: Първо място и златен медал за Мая Младенова - трета възрастова група и за Александра Димова - четвърта възрастова група.
Второ място и сребърен медал за Михаела Кючукова - четвърта възрастова група и за Трио "Вая" - в категория Вокални групи. Трето място и бронзов медал за Ема Стефанова - втора възрастова група и Василена Илиева - четвърта възрастова група. В групата на най-малките певци до 10 години специалната награда "Най-добра интерпретация" получи Рада Георгиева, а наградата "Златен дебют" получи Марсел Хаджийски.
За високите постижения на своите възпитаници музикалният педагог на Вокално студио "Таланти" Венелина Пъневска получи диплом "Grande Maestro". Наградите от "Magia Italiana" са огромна чест за Вокално студио "Таланти". Те са признание за високото ниво на обучение в студиото, което го поставя сред най-добрите школи в Европа. Тези награди са и доказателство за големия талант на младите певци от Велико Търново, които достойно представиха старопрестолния град на този престижен европейски фестивал.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов