Японски майстори обучаваха каратеките от „Академик” – Свищов

Спорт

11-07-2016, 14:02

Снимка:

СК "Академик" Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Изданието на лагера съвпадна с 40-та годишнина от навлизането на киокушин карате в България

Възпитаници на спортен карате клуб „Академик“ участваха в десетото издание на Международния летен лагер на Българска карате киокушин федерация (БККФ), организиран  съвместно със Световния Киокушин Съюз (KWU). Тренировките преминаха под ръководството на канчо Хацуо Рояма - девети дан (директор на Световната Киокушин-кан организация) и водената от него делегация от японски инструктори. Майсторите от родината на карате помогнаха за повишаване нивото на бойците и квалификацията на треньорския състав. Те бяха и на чело на изпитната комисия, по време на проведените изпити за цветни и черни пояси.
Под ръководството на треньора от Свищов - сенпай Митко Божанов (първи дан), каратистите на "Академик" участваха в това обучение, провеждано край град Варна. Лагерът по традиция беше на изключително високо ново и бе безплатен за представители от всички клубове в страната. Между 3-ти и 10-ти юли  2016 г., в курортния комплекс при устието на река Камчия, пристигнаха 880 бойци от  България, Япония, Азербайджан, Русия, Беларус, Украйна, Босна и Херцеговина, Германия, Гърция, Словения, Франция, Полша и Сърбия.
Ежедневно участниците в обучението по най-твърдия стил карате участваха в две тренировки. Тазгодишното издание на лагера съвпадна с 40-та годишнина от навлизането на киокушин карате в България. Кръглата годишнина бе отбелязана с международен турнир за юноши и девойки.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)