ГЕРБ Горна Оряховица организира турнир за пенсионерските клубове

Мисия

11-07-2016, 16:54

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата се провежда ежегодно, открия я инж. Клавдия Ганчева

Пенсионерски клубове от Общината и Клуб „Българско войнство” взеха участие в турнира по белот, табла и решаване на кръстословици в Горна Оряховица. Състезанието се организира ежегодно от местната структура на ПП ГЕРБ. Турнирът бе открит от народния представител инж. Клавдия Григорова - Ганчева и кмета на Общината инж. Добромир Добрев, които пожелаха успех на състезателите.

В състезанията с кръстословици и табла се впуснаха по осем участници, а в турнира по белот мериха сили десет отбора. Най-добрият енигматик за втора поредна година се оказа Петър Калчев от КП „Вяра” – Янтра, който успя да се справи само за 6 минути с кръстословицата. На второ място се класира Теньо Петков от КП „Железничар” – горна Оряховица, който реши кръстословицата за 12 минути. Трети е Благомир Дончев от Клуб „Българско войнство”, който за поредна година е в челната тройка на най-добрите енигматици. Той се справи с кръстословицата за 20 минути, а освен това участва и в състезанието на табла, където се класира втори. Най-добър сред табладжиите се оказа Ваньо Петров от Клуб „Българско войнство”, а на трето място остана Станчо Маринов от КП „Елена Грънчарова” – Горна Оряховица. Победителите в състезанията на табла и кръстословици получиха наградите си от народния представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева.

В състезанието по белот на първо място се класира отборът на КП „Дълголетие” – Първомайци, който е и миналогодишен победител. Втори са представителите на КП „Калето” – Горски горен Тръмбеш и трети е тимът на КП „Надежда” – Правда. Победителите бяха наградени от инж. Добромир Добрев.

Всички награди бяха осигурени от ПП ГЕРБ Горна Оряховица. Участниците, класирали се на първите места в трите състезания получиха тематични торти, специално изработени за турнира.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов