Змия пропълзя в двигател на кола

Около 15 ч. в събота на спешния телефон 112 е бил получен сигнал от стреснат гражданин с молба за оказване на техническа помощ при справяне със змия в автомобил. Сигналът е бил прехвърлен в оперативния център на великотърновската противопожарна дирекция.

На мястото, в кв. Чолаковци в старата столица се отзовал тричленен екип огнеборци. Те установили, че в двигателния отсек е пропълзяла змия и се увила около елемент, възпрепятствайки работата на мотора.

Огнеборците успели да извадят змията жива и да я пуснат на безопасно място в природата. Това лято подобни случаи са извънредно чести, в сравнение с предходни години. Змии многократно влизаха в домове на хора, като всеки път пожарната неизменно се отзоваваше.

Преди два дни пожарникари спасяваха и котка, покачена на дърво. Почти цяла нощ животинчето мяукало безпомощно, докато в четвъртък сутринта граждани не подали сигнал на 112. На великотърновската улица „Мальовица“ пристигнала пожарна кола с трима огнеборци, които спасили покачилото се на високо коте.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов