Свищовската комисия за борба с противообществените прояви на деца проведе среща за обмяна на опит

Мисия

19-07-2016, 16:34

Снимка:

Община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

През уикенда се проведе семинар в община Свищов между съставите на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при община Провадия, община Тутракан, община Балчик, община Варна, община Лясковец и община Свищов. Срещата се организира във връзка с усъвършенстване на работата с деца с девиантно поведение и предстоящите промени в Наказателния кодекс свързани с непълнолетните правонарушители, в съответствие с изискванията на Минималните стандартни правила на ООН за правораздаване при непълнолетните. Семинарът се откри в Гербовата зала от кмета на  община Свищов и председател на МКБППМН – Генчо Генчев. От Местната комисия в община Свищов на срещата присъстваха началникът на отдел „Закрила на детето” – Ренета Чобанова, Лора Георгиева – инспектор Детска педагогическа стая при РУ – Свищов, директорът на ЦОП – Свищов Ася Михайлова и секретарят на местната комисия Вера Блажева. Целта на посещението бе обмяна на добри практики и възможности за взаимодействие между институциите участващи в съставите на местните комисии за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни.

По време на  срещата, членовете на комисиите имаха възможност да се запознаят с превантивната работа на местната комисия, институциите участващи в състава и, както и взаимодействието помежду им. Гостите посетиха консултативния кабинет, стаята на местната комисия и Центъра за обществена подкрепа в Свищов. Запознаха се от близо с работата на обществените възпитатели в консултативния кабинет и колегите им от крайдунавския град.

Всички секретари от местни комисии споделиха своя опит и превантивна работа с малолетните и непълнолетните. Семинарът се проведе в рамките на два дни и беше изключително ползотворен за всички институции взели участие.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)