"Медена седянка по Еленски" се провежда за трети път

Животът

23-07-2016, 12:49

Снимка:

fairtradeusa.org

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В събота и неделя можем да опитаме продукти на местни пчелари

За трета поредна година в Елена ще се проведе празник на меда "Медена седянка по еленски". Това съобщи пред Радио „Фокус” – Велико Търново Димо Димов, член на УС на Сдружението по биопчеларство.

Официалното откриване бе от 10.30 часа, а програмата ще продължи до късно днес, както и през целия неделен ден.

По традиция в центъра на града ще бъде разположен традиционният базар на пчелни продукти. Всеки посетител ще има възможност да опита и да си закупи от представената продукция на местните пчелари. Ще бъде разкрит информационен щанд на Сдружението по биологично пчеларство и на Сдружение „Пчела” от град Елена, на който ще се предлагат напитки, направени от мед и пчелни продукти. Ще се раздават и информационни материали за пчеларството и меда. Предвидени са още богата фолклорна програма, викторини и игри, както и демонстрации на пчеларски техники.

От 14.00 часа ще се проведе семинар, посветен на съвременното пчеларство, пчелните продукти и апитерапията. Акцент в програмата е „Медената седянка по еленски“. Гостуващият оркестър „Габрово“ ще повиши настроението, а след 20:30 започва дискотека под звездите под надслов„Пчелен кошер“. В неделя базарът също ще е отворен за посетители. Организатори са Община Елена и Сдружение "Пчела". 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов