Тийнейджъри кръстосват Велико Търново в лов на Покемони

Велико Търново Лайф

23-07-2016, 15:34

Снимка:

Velikotarnovoutre, скрийншот

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Причудливите създания се ловят със смартфони

Невероятна мания обхвана тийнейджърите във В. Търново. Само дни, след като онлайн играта „Pokemon Go“ пусна официално приложението за България, истерията по търсене и лов на Покемони вече е с нечувани размери.

Покемоните са рисувани същества, добили популярност за пръв път от детски анимационен сериал в близкото минало, а най-известният Покемон, на име Пикачо, е желана плячка за всеки подрастващ притежател на смартфон. Приложението действа като вид GPS и следи движението на приносителя на телефона, като обозначава върху онлайн карта къде наблизо има от странните същества.

Причудливите създания се ловят със специален инструмент-гюле, наречен „покебол“, с който намереният Покемон трябва да бъде уцелен, за да се превърне в трофей на своя откривател. През последните дни най-честият въпрос сред тийнейджърите е „Колко Покемона имаш“.

Всъщност, ако оставим настрани вманиачаването, играта има и своите добри страни, споделят родители. Децата се научават да разчитат карти, за да открият местоположението на някой Покемон. Освен това опознават интересни местности и исторически обекти, а приложението предоставя и снимка на локацията, където се намира Покемонът. Често това са църкви, музеи и паркове. Понякога, за да поддържат интереса, Покемоните дори сами се появяват на вашето местоположение.

„Сървърите обаче много бъгват, защото има прекалено много играещи. Тайно от нашите стоя до 2 ч. през нощта, за да мога да играя, но тогава пак има ужасно много хора“, сподели пред Velikotarnovoutre 14-годишен запалянко



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов